Groepformules

Organiseer je binnenkort een receptie, vergadering of feestelijke gelegenheid? Voor groepen hebben we verschillende formules, met een ruime keuze aan streek- en biergerechten. Telkens bereid met verse producten door ons ervaren keuken team.

Moutvloer zaal Brouwerij De Halve Maan

Menuvoorstellen

Koud buffet brasserie Brouwerij De halve Maan

Halve Maan Buffet

KOUDE GERECHTEN 
Gerookte Noorse Zalm met peterselie & uitjes
Gedroogde Emiliano ham – meloen
Brugse Zot bierpaté – Ardeens uienkonfijt met kardemon
Tomaatje met grijze Zeebrugse garnalen (+ € 7 pp)
Terrine van Noordzeevis “Belle Vue” met cocktailsaus en eitjes (+ € 6 pp)
Carpaccio van Belgisch Wit-Blauw – limoen – Parmezaan (+ € 4 pp)

BUFFET SALADES
Couscoussalade / couscous – kerstomaat – lente-uitjes – koriander – zwarte olijven (+ € 4 pp)
Pastasalade / penne – rode pesto – pijnboompitten – Parmezaan
Mozzarella salade – kleurtomaat – pesto
Griekse fetasalade / feta – paprika – ijsbergsla – rode ajuin – Griekse olijven (+ € 4 pp)
Aardappelsalade – augurkjes – bladpeterselie

WARME GERECHTEN 
Vlaamse stoofkarbonaden bereid met Brugse Zot dubbel
Vol-au-vent
(Typisch Vlaams gerecht met kip, gehaktballetjes en champignons in een romig sausje)
Vegan stoofpotje met seizoensgroenten
Zuiderse groenteschotel (+ € 7 pp)
Gegratineerde visschotel met blanke botersaus (+ € 7 pp)

ALS AFSLUITER
Kaasplank met ambachtelijke kazen van de Beauvoordse
Walhoeve, druiven en noten (+ € 10 pp)
Assortiment mini-dessert :citroentaartje met eiwitschuim,
mini chocoladebavarois, kaastaartje met confituur van rode vruchten,
mini taartje met seizoensfruit en gevulde soezen (+ € 12,50 pp)
Dame Blanche (+ € 9 pp)

Prijs: Buffet zonder extra's

€43 pp 

   

Twee drankconsumpties + waterkaraffen
+ thee of koffie

€13 pp

Smokey Malt grillade brasserie Brouwerij De halve Maan

Smokey Malt Grill

GRILLADE OP HOUTVUUR
Gemarineerde hoevekipfilet
Tussenribstuk met kruidenolie en Portugees zeezout
Worst van varken en rund met kruiden
Wordt geserveerd met frietjes

BUFFET SALADES
Salade van kleurtomaat en pesto
Zuiderse gegrilde warme groenten
Marokkaanse couscous
Gemengde salade

HUISBEREIDE DIPSAUSJES
Dressing met xérèsazijn
Groene pepersaus
Provençaalse saus
Koude Béarnaise saus

NAGERECHT
Appeltaart met slagroom
of
Dame Blanche

Prijs: volledige menu met 1 dessert  €55 pp 
   

Twee drankconsumpties + waterkaraffen
+ thee of koffie

€13 pp

Beer masterclass

Deze uitgebreide avond start met een rondleiding door de moderne brouwerij en het authentiek museum. Na de rondleiding staat er een verfrissend aperitief met bijpassende Brugse Zot op jou te wachten. Onze chefs verrassen je daarna met een degustatie van verschillende biersoorten in combinatie met huisbereide gerechten. Na het hoofdgerecht krijgen de gasten de kans om zelf hun biertje te leren tappen, onder begeleiding van onze biersommelier. De beste tapper wordt uiteraard beloond met een passende prijs! Wij sluiten het diner af met een lekker dessert.

De volledige formule omvat:

  • Driegangenmenu met keuze uit: 
    • Voorgerecht: Tortelloni / Tomaat mozzarella / Tomaat garnaal 
    • Hoofdgerecht: Gegrilde entrecôte / Kabeljauwhaasje / Gerookte tofu
    • Nagerecht: Notentaartje / Clafoutis / Brownie met vanille ijs 
  • de verschillende bieren van onze brouwerij die passen bij de gekozen gerechten
  • de rondleiding door onze ervaren gidsen in het Nederlands, Frans of Engels (45 min)
  • tapcursus voor de gasten die dit wensen
  • een klein aandenken aan de brouwerij voor alle gasten

Prijs formule (incl. 1 voor-, hoofd-, en nagerecht): €85 pp
Volledige menu inclusief kaasbordje: € 91,00 pp

Bier masterclass tap bar Brouwerij De Halve Maan
Chef keuken Brouwerij De Halve Maan

Zytholoog

VOORGERECHT
Tortelloni met eekhoorntjesbrood en mascarpone
of
Kleurtomaat - Buffelmozzarella - Gefruite ui - Pesto
of
Tomaat garnaal

HOOFDGERECHT
Gegrilde entrecôte - Groene pepersaus - Passende seizoensgarnituur
of
Kabeljauwhaasje met broodkorst - Tierenteynmosterd - Tomatenfondue - Blanke botersaus
of
Gerookte tofu - Groentenspaghetti - Getruffelde knolselder - Krokant koekje

KAASBORDJE* 
Kaasbordje met een selectie West-Vlaamse Hoevekazen

NAGERECHT
Notentaartje met chocolade en caramel
of
Clafoutis van bosvruchten met Brugse Zot Blond
of
Selectie van Belgische kazen 

Prijs: voor-, hoofd- en nagerecht €59pp 
*Volledige menu inclusief kaasbordje €65,50 pp
   

Twee drankconsumpties + waterkaraffen
+ thee of koffie

€13 pp
Keuken Brouwerij De Halve Maan

Hoppy Menu

VOORGERECHT
Italiaanse gerookte ham – Rucola – Kerstomaat – Basilicum olie
Vegan alternatief: Huisbereid groentesoepje van het seizoen
 

HOOFDGERECHT
Vlaamse Stoofkarbonaden met Brugse Zot Dubbel – Frietjes – Slaatje met mosterddressing
Vegan alternatief: Vegetarische burger

NAGERECHT*
Belgische chocolademousse puur 
Vegan alternatief: Citroensorbet

Prijs: voor- en hoofdgerecht €29 pp 
*Volledige menu inclusief nagerecht €35 pp
   

Twee drankconsumpties + waterkaraffen
+ thee of koffie

€13 pp

 

Gerecht keuken Brouwerij De Halve Maan

Geestige Gist

VOORGERECHT
Huisgemaakte garnaalkroket - Gefruite peterselie - Citroen

HOOFDGERECHT
Langzaam gegaarde varkenswangetjes in Brugse Zot - wortel & boontjes - frietjes

KAASBORDJE** 
Kaasbordje met een selectie West-Vlaamse Hoevekazen

NAGERECHT
Bavarois van fijne Belgische chocolade

Prijs: voor-, hoofd- en nagerecht €47 pp 
*Aardappel in de pel met garnaaltjes Dagprijs
**Volledige menu inclusief kaasbordje €53 pp

Twee drankconsumpties + waterkaraffen
+ thee of koffie

€13 pp

Voorwaarden

Onze formules zijn uitsluitend mogelijk vanaf 30 personen (uitgezonderd Hoppy Menu en Geestige Gist). 
Er wordt gevraagd om binnen het menu éénzelfde gerecht te kiezen voor de volledige groep (met uitzondering van het 'Halve Maan Buffet' en de 'Smokey Malt Grill').
Voor vegetariërs is er een smakelijk alternatief.

Aanvraag indienen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.